2013. február 19., kedd

Karalábéfőzelék

Hozzávalók:


  • 5 db zsenge karalábé
  • 5 dkg vaj vagy zsír
  • 3 e.k tönköly fehérliszt
  • 1 csokor zöldpetrezselyem
  • 1 bio húsleves kocka vagy zöldségleves kocka
  • 3 dl Cserpes tej
  • 2 dl Cserpes tejföl
A karalábét vékony csíkokra vágjuk.Kevés vajat vagy zsírt felmelegítünk,beletesszük a karalábét,sózzuk ,pici vizet öntünk rá,beledobjuk a húsleves kockát,rászórjuk az apróra vágott zöldpetrezselymet és fedő alatt puhára pároljuk.Amikor megpuhult felöntjük annyi vízzel hogy ne lepje el teljesen.A lisztből és a tejből habarást készítünk és ráöntjük a karalábéra.Ha nagyon besűrűsödne önthetünk rá még kevés vizet.Pár perc alatt összefőzzük ,majd beletesszük a tejfölt és még egy-két percig összerotyogtatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése